Bulut İşbirliği

  • Bulut işbirliği, bulut bilgi işlem kullanarak bilgisayar dosyalarını paylaşmanın ve birlikte yazmanın bir yoludur, böylece belgeler depolama için merkezi bir "buluta" yüklenir ve burada başkaları tarafından erişilebilir. Birlikte çalışmaya olanak sağlar. 
Birlikte çalışmak için aşağıdaki adımları izleyin:

-Cloud'da yeni proje yaratmak için:

  1. Bulutta çalışmak için, hoşgeldiniz ekranında “Import New Project on Cloud” özelliğini seçmelisiniz.
  2.  Kuruluş adını giriniz.
  3.  Proje isminizi giriniz. Proje ismi girerken boşluk bırakmayınız. 
  4.  IFC dosyasını “Architectural Data”alanına ekleyiniz.
    Not: Birden fazla IFC dosyası yükleyecekseniz, IFC dosyalarınızın bilgisayarınızda aynı klasörde olduğundan emin olun. Daha sonra bu IFC dosyalarını mimari veri alanına yükleyebilirsiniz.
  5.  Bir proje oluştururken veya program açıldıktan sonra iş planı, maliyet ve miktar verilerini yükleyebilirsiniz. İsteğe bağlıdır.
  6. “Create” tıklayınız.

-Son kaydedilen dosyalar için:

  1. Buluttaki proje dosyalarınız burada yer alır.
  2. Diğer kişilerin buluta kaydettiği proje dosyalarını burada görebilirsiniz 
  3. Buluta kaydedilen projeler "projeismi"cloud"" şeklinde gözükür. Kendi proje dosyalarınızda veya diğer proje dosyalarını seçip çalışabilirsiniz.

Bulut İşbirliği  

  • Bulut işbirliği, birden fazla kişinin aynı anda veya farklı zamanlarda bulutta kaydedilen projelerde çalışmasına izin verecektir.
  • Projeyi oluşturduktan veya açtıktan sonra, sağ alttaki rakamların sabitlenmesini bekleyiniz.
  • Kuyruk "0" olduktan sonra çalışmaya başlayınız.
  • Proje açıldıktan sonra ilk olarak “Offline” 'a tıklayınız ve çalışmaya başlayınız.
  • “Start Update” başlattığınızda buton yeşil renkte gözükecektir.
  • Projedeki tüm güncellemeler otomatik olarak her 5 saniyede bir yapılır.
  • Yapı elemanına eklenen dokümanları, link üzerine tıklayarak görüntüleyebilirsiniz. İndirilen dosyalar C:\Users\yourname\AppData\LocalLow\EpicroneTechnology\BimCrone\yourusername\projectname\Docs alanına kaydedilir.
  • Projeyi “Don’t Save” ile kapatabilirsiniz. Güncellemeleriniz otomatik olarak kaydedilir.
  • Güncellemeyle ilgili bir sorun olduğunu düşünüyorsanız “Update All” 'e tıklayınız.
TR